22 Apr

Emil Jensen – Flyktpotatis + Iiris Viljanen

Emil Jensens höst- och vårturné ”Flyktpotatis” innefattade ofattbara 53 föreställningar över hela landet, i stort sett utsålt överallt och stor succé. Därför har tre datum lagts till som en grandios avslutning på turnén. Den fantastiska artisten Iiris Viljanen inleder samtliga kvällar.

Efter att i sitt hyllade sommarprogram slagit fast en gång för alla att det inte var bättre förr, släpper Emil en låt där han med delade känslor minns sommaren 2014. Skogen som brann i Västmanland, plan som försvann, valkampanjer och fotbollsfinaler skapar tillsammans ramen för den kärlekshistoria som berättas. På något mystiskt sätt får Emil det att kännas som att det snarare är 1914 det handlar om, vilket förstärks i den journalfilmsliknande videon.

Emil Jensen – Sommaren 2014 (Officiell video) https://youtu.be/3ssaZ3aydWU

Den kritikerhyllade publikfavoriten Emil Jensen är en av våra mest unika och angelägna röster just nu. Hans sommarprat i Sveriges radio 2016 var ett av de mest bejublade programmen. Så uppskattat att han även röstades fram att vinterprata. I höstas släppte Emil ett nytt album med titeln ”Två naturliga armar” (Adrian Recordings). Nu släpps singeln och videon ”Sommaren 2014” tagen därifrån. Som b-sidor finns även de tidigare osläppta ”Palak Panir” och ”Var snäll mot dig själv”. Den senare ett verk Emil gjorde tillsammans med Johan T ”Familjen” Karlsson, speciellt för sitt Vinter i P1.

När du separerar kommer folk med de mest halsbrytande tips om hur du ska och bör leva ditt liv. I all välmening. Men här har jag satt ihop dessa tips till en avslappningsövning som spårar ur! – säger Emil Jensen

Tillsammans bildar de tre spåren en historia om ett sprakande möte, en plötslig skilsmässa och ett tragikomiskt försök att komma på fötter igen. Genom att på samma gång vara både en av Sveriges roligaste och allvarligaste artister lämnar Emil ingen oberörd. Han duckar aldrig för svåra ämnen, men lyckas hela tiden skaka fram hopp, humor och oväntade vändningar, oavsett om han pratar om mänskliga rättigheter eller sjunger om mänskliga svårigheter. Med mjukt tilltal och stenhård satir, finstämd musik och hisnande mellansnack, vågar Emil vända ut och in på sig själv och världen och visa hur det mest personliga hänger ihop med det mest globala.

Se Emil Jensen i torsdagens Gomorron Sverige här: http://www.svt.se/gomorron-sverige/

Lyssna på Emil Jensen – Sommaren 2014 (3 spårs singel) här: https://soundcloud.com/adrianrec/sets/emil-jensen-sommaren-2014/s-coaX7

22 April 2017

19:00

Göteborgs Konserthus

335 kr + service


Biljetter

© 2014 Frihamnen Event. Design av Chris