09 Dec

Vita Bergen – Till Stora Teatern 9/12

Vita Bergen kallas för en svensk underground-succé. Och det är precis vad detta indiepopband från Göteborg är – fast i hög fart på väg vidare från underground. Efter utsålda Europaturnéer, en P3 Guld-nominering och ett flitigt roterande av musiken i samma radiokanal under sommaren, är Vita Bergen här för att stanna!
Debutalbumet ”Disconnection” spelades in i frontmannen William Hellströms etta 2015 och belönades med en P3 Guld-nominering (Årets Pop), internationella skivkontrakt och utsålda Europaturnéer. Helt nya uppföljaren ”Retriever”, som blev till i Los Angeles, släpptes 2017 har lovordats internationellt som ett av de bästa indiepopalbumen 2017. Singlarna ligger högt på radiolistorna i Europa.
Sedan debuten har Vita Bergen hunnit med över hundra spelningar och bandet har lyckats göra sig ett namn på den europeiska indiescenen med sina melodiska låtar och sina utmärkande livespelningar. Sångaren William studerar till läkare och byter verklighet titt som tätt, när han lämnar läkarböckerna för att hamna i trans på scenen – något som har resulterat i scenrelaterade hjärnskakningar, spikar i fötterna och självsydda sår … Här är en liveakt som ger allt!
Vita Bergen kommer från Göteborg och musiken är skriven av William Hellström samt Robert Jallinder, som bestämde sig för att bilda ett band ihop när de hoppade av Handelshögskolan i Stockholm. Med i bandet är också Hampus Bergh, Gustaf Gunér,Jakob Kullberg och Andreas Jallinder.

09 December 2017

20:00

Stora Teatern

225:- + service


Biljetter

© 2014 Frihamnen Event. Design av Chris