top of page

sön 18 dec.

|

Stora Teatern

Göteborgs Jazz Orchestra

Biljetter: 655+ service Presenteras av Frihamnen Event & United Stage

Registration is closed
See other events
Göteborgs Jazz Orchestra
Göteborgs Jazz Orchestra

Tid och plats

18 dec. 2022 18:00

Stora Teatern, Kungsparken 1, 411 36 Göteborg, Sweden

Om evenemanget

Värm dig med en föreställning med musik och humor i Sonya Hedenbratts anda! Med omtanke och till förmån för Stadsmissionen Göteborg.

Sonya – vår (och landets) stora jazzröst tillika revydrottning var något av det mest göteborgska man kan tänka. Med sin värme, kärlek till hemstaden och omtanke om andra var hon älskad av alla. Mer göteborgsk än spårvagnar och Poseidon i omröstningar. Göteborg Jazz Orchestra tillsammans med vännerna Hannah Svensson, Tomas von Brömssen, Triple & Touch och Svenna Dahlberg – alla med ett personligt förhållande till Sonya – bjuder på en föreställning inspirera av Sonya. Fina musikaliska örhängen varvat med varma berättelser och humor i en härlig blandning och i vackra Stora Teatern mitt i julstaden! Helt i Sonyas stil görs detta till förmån för Stadsmissionens arbete för människor i Göteborg som lever i utanförskap.

Hannah Svensson – en av landets klarast lysande jazzstjärnor/sångerskor. Med hemmaort på västkusten har hon en självklar relation till Sonya som sångare och musiker och inspiration genom den egna karriären. Satt som litet barn i Sonyas knä och har en varm vänskap med…

Tomas von Brömssen – folkkäre artisten/skådespelaren/musikern som jobbade tätt ihop med Sonya i revyer och tv-program. Stor älskare av musik och jazz i synnerhet och beundrade Sonya djupt och delar med sig av berättelser och minnen från Sonya.

Triple & Touch – genommusikaliska sångarna, underhållarna , musikerna, humoristerna Göran och Ken har underhållit sverige genom TV, konserter, shower. Har ofta uppträtt med Tomas ser mycket fram emot att hedra stadens stora röst.

Sven-Erik ”Svenna” Dahlberg – Sonyas evige vapendragare, pianist och kapellmästare. ”Svenna, du är mitt allt!” hördes ofta från Sonya. Legendarisk jazzpianist som är förknippad med Göteborgs musik- och revyliv sedan decennier!

Göteborg Jazz Orchestra – stadens hetaste storband som brinner för att främja jazzen med föreställningar, samarbeten med spännande artister och ungdomar. Med mottot ”jazz är kul” ger de högklassiga föreställningar där musik och underhållning hand i hand. Står med ena foten i traditionen i svensk jazz och andra i nutid/framtid.

Initiativtagare, idé och innehåll: Göteborg Jazz Orchestra. 100kr per biljett och överskottet av försäljningen går till Stadsmissionens arbete för utsatta i Göteborg.

Arrangör: Frihamnen Event

Dela detta evenemang

bottom of page