top of page

tors 07 mars

|

Pustervik

THE WANNADIES

Frihamnen Event & United Stage presenterar THE WANNADIES + Support LOVE RÖNNLUND

Anmälan är stängd
Se andra evenemang
THE WANNADIES
THE WANNADIES

Tid och plats

07 mars 2024 19:00

Pustervik, Järntorgsgatan 12, 413 01 Göteborg, Sverige

Om evenemanget

Så Mycket Bättre-aktuella The Wannadies på turné i vår – premiär i hemstaden Skellefteå

The Wannadies slog igenom på 90-talet som ett av de främsta namnen i den svenska indievågen. Med låtar som ”My Hometown”, ”You and Me Song”, "Shorty" och "Hit" nådde bandet långt utanför hemlandets gränser och åtnjöt bland annat stor framgång i Storbritannien och Japan. ”You and Me Song” har förekommit på såväl soundtracket till Baz Luhrmanns film Romeo + Juliet som i en lång rad reklamfilmer. hembygdshymnen ”My Hometown” har tolkats av så disparata artister som Annika Norlin och barnstjärnan Oscar Stembridge.

2022 återförenades The Wannadies för en rad bejublade konserter som kulminerande i en storlagen spelning inför tusentals fans på Gustav Adolfs Torg under Stockholms Kulturfestival. Var det ett sista avsked från bandet som mer än någon annan präglade 90-talets svenska indievåg? Eller ett bevis på deras försatta status och därmed ett löfte om en fortsättning?

Hösten 2023 medverkar bandets frontman Pär Wiksten i Tv4s Så mycket bättre. 2024 fyller deras klassiska album ”Be a Girl” (som bland annat innehåller ”You and Me Song”) 30 år. Två anledningar goda som några att svara med ett rungande ”Ja!” på ovan ställda fråga. The Wannadies kommer möta publiken igen.

För det är det det handlar om, att möta publiken. Mer än att återförenas. Ett band som The Wannadies går nämligen inte att splittra hur som helst då de är lika mycket en familj som ett band. De senaste 20 åren har de mest varit det förstnämnda. Nu är det också ett band igen.

Premiären sker 2/2 på hemmaplan i Skellefteå

SUPPORT

LOVE RÖNNLUND

Välkomnna

Dela detta evenemang

bottom of page