top of page

ons 13 mars

|

Pustervik

ULF STURESON

Frihamnen Event & United Stage presenterar 270 + service

Anmälan är stängd
Se andra evenemang
ULF STURESON
ULF STURESON

Tid och plats

13 mars 2024 19:00

Pustervik, Järntorgsgatan 12, 413 01 Göteborg, Sverige

Om evenemanget

ULF STURESON SLÄPPER NYTT ALBUM OCH GER EFTERLÄNGTADE KONSERTER

I januari släpper Ulf Stureson sitt nya album ”VI”. Med anledning av det ger den kritikerrosade kultartisten i vår konserter. Idag släpps singeln Sorgenfri.

Med förflutet i hälsingeband som Traste & Superstararna och Traste Lindéns Kvintett inledde Ulf Stureson 1996 en solokarriär med det sorgkantade albumet ”I overkligheten”, numera ansedd som en svensk klassiker och tidigare i år släppt i demoversion. Därefter har Ulf släppt ytterligare fyra album, senast 2017 års ”Alfta förr och nu”. 26 jan släpps hans sjätte album "VI”.

VI som i sex och VI som i Vi. Den handlar om några turbulenta år och en kärlekshistoria.

– Förra skivan släpptes mitt i en separation. Det var ett mycket långt förhållande med hus, bil och två barn. Det var mycket jag kunde gjort annorlunda, som jag kanske borde gjort annorlunda. Men nu blev det såhär. Eller nej, jag valde att göra såhär. Bryta upp alltså. Man kommer till en gräns när man bara vet och det finns ingen väg tillbaka. Plötsligt har man bestämt sig och sen börjar dominobrickorna falla, berättar Ulf

– Jag visste att jag ville ha en rå känsla på plattan. Jag ville ha mycket kvinnokörer också, svarskörer som agerar samvete. Sanningssägare, som i gamla grekiska dramer. Obarmhärtigt skulle dom säga sanningen. Jag skramlade ihop ett band bestående av Jacob Frössén (Skriet), Manuela deGouveia (Pascal) och Lina Selleby (a.k.a Twiggy Pop från Doktor Kosmos) och spelade in plattan.

Med anledning av albumsläppet tar Ulf med sig bandet från studiosessionerna ut på vägarna för att ge publiken en rad på tok för sällsynta konserter.

Välkomna

Dela detta evenemang

bottom of page