top of page

tors 11 apr.

|

Pustervik

WILMER X

Frihamnen Event & United Stage presenterar Biljettpris: 495 + service

Anmälan är stängd
Se andra evenemang
WILMER X
WILMER X

Tid och plats

11 apr. 2024 20:00

Pustervik, Järntorgsgatan 12, 413 01 Göteborg, Sverige

Om evenemanget

Wilmer X på vårturné med ny musik

Wilmer X har firat hela 45 år som band och hunnit göra sin 1000:e spelning. Imponerade siffror! Just sin tusende konsert gjorde bandet framför ett gigantiskt folkhav på Sweden Rock och samma år slog man publikrekord på Malmöfestivalen. Det är på scenen som Wilmer X fortfarande är en av Sveriges absolut bästa akter!

Nu är det klart att Wilmer X återvänder till scenerna under 2024. Turnépremiär i Norrköping och efterlängtad final i hemstaden Malmö.

Hösten 2022 var en 17 år lång väntan över, då släppte Wilmer X albumet "Mer för dina pengar" och bevisade än en gång att de är ett av landets mest vitala rockband. Sen följde en turné som till stora delar blev helt utsåld, på några håll sålde biljetterna slut på några minuter. Under sommaren åkte bandet ut i landet, bland annat gjorde man en legendarisk spelning på Mosebacketerrassen i Stockholm.

Under våren 2024 väntar ny musik och inför julen har man nyss släppt en i Wilmer-anda traditionell jullåt, "Jorden runt i jul".

_______

Wilmer X tog sina första stapplande steg under namnet Wilmer Pitt i det sena sjuttiotalet. Ett namn vars ändelse snart byttes mot det något mindre uppseendeväckande X. Debutalbumet spelades in i legendariska Svenska Popfabriken i Klippan av den lika legendariske demonproducenten Pål Spektrum. Därefter var stenen i rullning, och på rullande stenar växer som bekant ingen mossa.

Ren och oförfalskad kärlek till musiken har varit fundamentet för den grundmurade relationen mellan Wilmer och fansen. De som varit med sedan starten, de som hakade på lite senare och de som just upplevt det drastiskt höjda blodtryck som följer att höra ”Kör dej död” för första gången.

Nisse Hellberg, sång och gitarr

Jalle Lorensson, munspel

Thomas Holst, bas

Sticky Bomb, trummor

Janne Lindén, gitarr.

Dela detta evenemang

bottom of page