top of page

David Ritschard är klar som special guest på Lars Winnerbäcks sommarturné

12 juli Trädgårdsföreningen GBGDet är en ”Winnerbäck-sommar” 2024, tiotusentals svenskar planerar helt enkelt sin semester efter Lars Winnerbäcks stora utomhuskonserter under bar himmel.


Nu är det klart att David Ritschard åker med på sommarens turné och tillsammans med sina musiker inleder kvällarna med en hel egen konsert. Vi är också otroligt glada att kunna presentera Amanda Bergman som också gör ett knippe egna låtar innan Lars Winnerbäck går upp på scen. Det blir med andra ord en helkväll."–Jag är stolt och glad över att David Ritschard och Amanda Bergman följer med oss i sommar. David skulle ju varit med i höstas, men mötte väggen. Jag såg honom på Debaser i mars och han var i strålande form. Helt ljuvligt! Amanda var med på A Walk in the Park-turnén 2016, så det blir ett fint återseende. Hon kommer med efterlängtad platta i juni. Stora hjärtan, magiska röster." /Lars WinnerbäckOm Lars Winnerbäck:

I över 25 år har Lars Winnerbäck tagit med sig det svenska vemodet upp på scen och satt ord på en hel generations känslor. På fjorton studioalbum har han skapat ett eget, tydligt igenkännbart, språk och myntat det kanske svenskaste ordet vi har: tandläkarväder.

Debuten släpptes redan 1996 och genom åren har Winnerbäck prisats på Grammis (Årets textförfattare, Årets pop/rock, Årets album, Årets liveartist, Årets låt med flera), vunnit flera P3 Guld (Årets artist, Guldmicken med flera), sålt både guld/platina.


Om David Ritschard:

Hösten 2023 släppte David Ritschard sitt tredje album Detta har hänt. Skivan samlade de tidigare släppta Rockbotten EP och Duplantis Blues EP tillsammans med ett antal fristående låtar som givits ut sedan genombrottet med Grammisnominerade albumet Blåbärskungen 2021.

Efter en tids frånvaro av hälsoskäl under 2023 är Ritschard nu tillbaka på scenerna till den allt större publiken glädje.

 


Frihamnen Event & United Stage presenterarCommentaires


bottom of page