top of page

Nytt album och vårturné med Tomas Andersson Wij

Stora Teatern GBG 27 april


 

I slutet av sommaren gick Tomas Andersson Wij in i studion med några av landets främsta jazzmusiker. Det första smakprovet från den sessionen var låten “Still Got the Blues från Sverige”, som spelas flitigt på radio just nu. Den 15 december kommer nästa singel, albumets titelspår “Sorgsna sånger gör mig glad”, där Tomas beskriver musikens betydelse i hans liv och radar upp ”sorgsna sånger” som gör honom glad. Från Lina Sandells “Blott en dag” till Allan Edwalls “Den lilla bäcken” och Lalehs “En stund på jorden”.

 

Albumet “Sorgsna sånger gör mig glad” släpps den 26 januari och i början av mars startar TAW sin vårturné med stopp i totalt 18 städer. Biljetterna släpps på fredag 15 december kl 10.00.

 

Jag har väl börjat inse att musiken är min religion. Det är där jag söker tröst, kraft och inspiration. Ju mer hätskt och politiserat samhället blir desto mer framstår konsertsalarna som kyrkor. En ljus och förenande plats. En av få platser i samhället där folk fortfarande möts bortom åsikter och positioner, säger Tomas Andersson Wij.

 

Under sina 25 år som artist har Andersson Wijs sånger fyllt många konsertsalar. Få svenska artister har turnerat så mycket som han. Och till våren ger han sig ut på en ny resa, tillsammans med den pianist som varit vid hans sida de senaste åren, Andreaz Hedén, och den hyllade jazzmusikern Nils Berg på saxofon, klarinett och flöjt. Trion gjorde ett par sommarkonserter ihop med så pass bra eftersmak att man nu bokat en hel turné, med start på Södra Teatern i Stockholm 9 mars.

 

Men innan dess ska Tomas leda den hyllningskonsert till Peter LeMarc som han tagit initiativet till. Hela 15 000 biljetter har sålts till denna unika kväll på Tele 2 Arena då en ny generation svenska popartister hyllar LeMarc, tio år efter att han slutade turnera. Nu kommer Peter LeMarc och vi andra att få höra hans hits i versioner av Thomas Stenström, Moonica Mac, Oskar Linnros, Anna Diaz och Jonathan Johansson med flera. TAW är med som producent, konferencier och artist.


Frihamnen Event & Jubel presenterar
VÄLKOMNA

Comentários


bottom of page