top of page

TITIYO

STORA TEATERN 27 & 28 oktober

Titiyo är tillbaka! Artisten som är och förblir en ständigt återkommande nytänkare och inspiratör på den svenska musikscenen. Nu är hon aktuell med ny musik och i höst får publiken äntligen möta henne igen.

Som en av pionjärerna bakom modern soulpop i Sverige är det drygt 30 år sedan Titiyo solodebuterade på superhippa labeln Telegram med självbetitlade soulskivan “Titiyo”. Sedan dess har hon experimenterat och rört sig mellan rnb, soulpop, electronica och krautrock. Nu har hon tagit experimentet vidare för att ännu en gång skapa något nytt – Morriconedoftande trip pop möter en av Sveriges främsta röster på Orionteatern och Stora Teatern.

– Det är första gången jag skapar något för en specifik plats. Jag vill att publiken ska kliva in i en annan värld och glömma vad det är för plats och klimat utanför dörren. Ett Titiyo-gig men med känsla av solnedgång och ökenlandskap. Jag kommer blanda nytt med gammalt – “Drottningen” kanske kommer låta annorlunda. Andra kanske låter detsamma men kommer passa in i världen vi skapar, hälsar Titiyo. Titiyo har under åren samarbetat med flertalet artister och band såsom om Jonathan Johansson, Peter Svensson, Kleerup, Goran Kajfeš, Thåström och Petter. Hon har hunnit släppa hela sex fullängdare under eget namn.

I sommar är Titiyo aktuell med nya singeln “Tigern” och beger sig ut på turné med bandet Sunnan – en konsert som går i linje med känslan som ska framföras i höst.

– Jag älskar att samarbeta så vem vet, det kommer kanske kommer någon gäst och hälsar på i höst, avslutar Titiyo.

Arrangör: All Things Live & Frihamnen Event

Comments


bottom of page