top of page

ULF STURESON SLÄPPER NYTT ALBUM OCH GER EFTERLÄNGTADE KONSERTER

Pustervik 13 mars


I januari släpper Ulf Stureson sitt nya album ”VI”. Med anledning av det ger den kritikerrosade kultartisten i vår konserter. Idag släpps singeln Sorgenfri.


Med förflutet i hälsingeband som Traste & Superstararna och Traste Lindéns Kvintett inledde Ulf Stureson 1996 en solokarriär med det sorgkantade albumet ”I overkligheten”, numera ansedd som en svensk klassiker och tidigare i år släppt i demoversion. Därefter har Ulf släppt ytterligare fyra album, senast 2017 års ”Alfta förr och nu”. 26 jan släpps hans sjätte album "VI”. 


VI som i sex och VI som i Vi. Den handlar om några turbulenta år och en kärlekshistoria.


– Förra skivan släpptes mitt i en separation. Det var ett mycket långt förhållande med hus, bil och två barn. Det var mycket jag kunde gjort annorlunda, som jag kanske borde gjort annorlunda. Men nu blev det såhär. Eller nej, jag valde att göra såhär. Bryta upp alltså. Man kommer till en gräns när man bara vet och det finns ingen väg tillbaka. Plötsligt har man bestämt sig och sen börjar dominobrickorna falla, berättar Ulf 


– Jag visste att jag ville ha en rå känsla på plattan. Jag ville ha mycket kvinnokörer också, svarskörer som agerar samvete. Sanningssägare, som i gamla grekiska dramer. Obarmhärtigt skulle dom säga sanningen. Jag skramlade ihop ett band bestående av Jacob Frössén (Skriet), Manuela deGouveia (Pascal) och Lina Selleby (a.k.a Twiggy Pop från Doktor Kosmos) och spelade in plattan.


Med anledning av albumsläppet tar Ulf med sig bandet från studiosessionerna ut på vägarna för att ge publiken en rad på tok för sällsynta konserter.


Frihamnen Event & United Stage presenterar
VÄLKOMNA!

Comments


bottom of page