top of page

Virginia and the Flood support till Johan Airijoki

8 NOVEMBER PUSTERVIK

Virginia And The Floods förändring. Ett nattåg drar dovt dånande förbi dom små samhällena, igenom dom tätbevuxna skogarna och in till den stora staden. Då och då öga mot öga med verkligheten, oftast avvaktande vid ytan i en insjös svarta vatten. Något som växer på en. Som alltid varit där. Utan förvarning, har den stora svärtan tagit sig upp ur det undermedvetna och står där jämsides, vill hålla dig i handen, bjuda dig på middag.
Konceptalbumet THE DARK LORD som gavs ut 8 september, med tillhörande singlar, följer en röd tråd med sin symbolik och en serie möten mellan Virginia and the Flood och skivans titelfigur. Efter att ha tillbringat otaliga timmar, dagar, veckor och år i närvaron av The Dark Lord, vem är mörkret nu?
Den domedagsmörka, episka "Swedish Sadness” påminner om den tysta dramatik som finns i PJ Harveys nyare verk, medan det drabbande avslutningsspåret "Noise Forever" låter som något du skulle kunna höra på vägkrogen i Twin Peaks - en låt som skapar ett mörkt band mellan en ljummen doo-wop och en enslig saxofon.


Slutligen, är THE DARK LORD ett album om balans, om mittpunkten mellan eufori och tomhet - diffus och samtidigt kristallklar. Det är en fängslande och vågad utövning i genreignorans, albumet vandrar obrytt in och ut mellan världarna av domedagsmörker, disneykörer och bingohallssynthar, där Cornelia Adamsson fortsätter att utveckla sitt eget musikaliska språk


Frihamnen Event & United Stage presenterarComentários


bottom of page